logo nytest

Den Liberkindske Samling

sommerfugl

blomst

birkerakler

NATURCENTER NYRUPHUS

Den Lieberkindske Samling

På Åbne-Døre dage kan du komme indenfor på Naturcenter Nyruphus og se dig omkring i samlingen. Det er vores frivillige som vil tage godt imod nysgerrige besøgende og måske fortælle en god historie

ÅBNE DØRE DAGE I APRIL MÅNED – kl. 11-14

Lørdag d. 7. april
Søndag d. 15. april
Lørdag d. 21. april
Søndag d. 29. april

Naturrum

naturrum nyruphus

Tilfredsstil din nysgerrighed

I Naturrummet kan du virkelig dykke ned i alt, hvad der kribler og krabler og gror omkring dig på din tur gennem skoven. Her finder du udstyr og litteratur, så du kan finde og undersøge de dele af naturen, vi normalt ikke lægger mærke til. Skoven vil aldrig være den samme igen.

Vi har indrettet rummet og dets tilbud i temaer, der følger årets gange.

 frise

JAGT & VILDT

Tag på kikkertjagt
- og se hvilke fugle du kan spotte i skov og eng og på vores fordrestationer.
Lån en kikkert. Snup et afkrydsning skema og blyant. Så kan jagten går i gang.

Snit en krybskyttefløjte
- og lav en fløjte og prøv om du kan lokke skovens dyr helt tæt på.

Lav en geviramulet
- eller en lykkebringende nøglering af dåhjortens kastestænger

Biodiversitet en variation af planter og vilde dyr
- tjek biodiversiteten i din have og vær med til at kortlægge mangfoldigheden i Danmark med Naturtjek

Nationalpark Kongernes Nordsjælland
- besøg Naturstyrelsen infohjørne og orienter dig i sidste nyt om Nationalparken

 IMG 0796

Det er med støtte fra Friluftrådet, at vi har fået mulighed for skabe et Naturrum. Vi ønsker jer alle hjertelig velkommen, og vil sikre at alle aktiviteter har udgangspunkt i følgende målsætninger:

naturrum nyruphus logo

  • Naturrummet på Nyruphus bygger på lokalt ejerskab Initiativ, idéudvikling og drift af Naturrummet varetages af lokale foreninger eller netværk, og andre interessenter, Helsingør Kommune, Skov- og Naturstyrelsen Nordsjælland med flere. Målet er, at I som besøgende involveres i den lokale formidling af natur, landskab, historie og kultur.
  • Et støttepunkt, der inspirerer til naturforståelse og friluftsliv Vi vil tilbyde nytænkende former for naturformidling og inspiration til aktivt friluftsliv for alle besøgende fra dagpleje til pensionistforening.
  • Mulighed for ro og fordybelse Vi vil give Jer som publikum en mulighed for at bruge naturen som et frirum, hvor man kan koble af fra en hektisk hverdag.
  • Vi vil udtrykke den lokale identitet Her i lokalet vil vi udtrykke og understøtte den lokale identitet og formidle lokal natur, kultur- og lokalhistorie.
  • Åbent for alle Her i den gamle hestestald vil I som publikum have adgang til Naturrummets faciliteter kl.10-17 alle ugens dage.
  • Dialog med den omgivende natur Vi ønsker, at dette rum kan være en attraktion i sig selv, gennem sin udformning, via arkitekturen og sit indhold, samtidig med at det forstærker Nyruphus som et sted, der formidler områdets værdier og identitet.

 

FR logo byline RGB A4

Kom ud og få naturoplevelser

Med hele familien

Friluftsrådet

Familie og Naturoplevelser - Nyruphus, Kongevejen 270, 3060 Espergærde, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Copyright © 2013 Nyruphus