logo nytest

Fugleakvareller på Nyruphus

haettemaage

Flemming Ejlersen udstiller fuglemotiver i akvarel
på Naturcenter Nyruphus i december 2018 og januar 2019.

Smukke fugle i akvarel vil kunne ses på Naturcenterets Cafe fra den 30. november 2018 til 4. februar 2019.

Flemming Ejlersen har malet både landskaber og fugle igennem en lang årrække og bl.a. udstillet i Kunst i Fileten i Gilleleje, X-Porten, De Underlige Fisk i Hundested og Die Kunsthalle i Liseleje igennem mange år. Kunstneren er nu bosat i Snekkersten og har i de sidste par år udstillet på flere lokaliteter i lokalområdet og vil nu vise sine fine akvareller af fugle i Cafeen.

Kunstneren er delvist autodidakt, men har i de tidlige år deltaget i kurser hos anerkendte akvarelkunstnere. Han har nu fundet sin egen stil, som har resulteret i bl.a. de udstillede billeder. Den overvejende del af de udstillede billeder er nye fra dette efterår.

Der er fernisering i Naturcenterets Cafe den 30. november kl. 14 til 16.

Fuglebillederne kan opleves/købes i Caféens åbningstid: Alle dage kl. 11.00-17.00 (mandag lukket) – jul/nytår lukket 21.12.2018 til 2.1.2019)

Huler og lejrliv

Kom ud til Nyruphus og lær om lejrliv

Lørdag 13. oktober kl. 11 - 14

Er ovenstående noget for dig, giver vi dig nu ekstraordinært muligheden for, at du kan udleve netop dine bygge drømme.

Dele af skoven vil blive åbnet op for fældning af mindre træer, konstruering af huler og bushcraft-lejre og overnatning i åben skov. Der vil på dagen blive vist spejderfærdigheder, bushcraft-teknikker, guidet svampetur i skovlandskabet og meget mere.

På dagen vil du og din familie eller venner få muligheden for at lave egen frokost over finsk blus nær shelteret ved Nyruphus.

Café'ens tilbud

Pris pr. kuvert kr. 125,-

Serveres lørdag og søndag kl. 13.00 - 16.00 og på hverdage kl. 11.00 - 16.00  
 • Stegt sild  i eddike med løg og urter

 • Røget and med blommekompot og syltede nødder
  Hertil serveres dagens salat og hjemmebagt brød

 • 1 kop kaffe/the og Risalamande med kirsebærsauce

 

Bestil bord på telefon: 4186 8686

Den Liberkindske Samling

sommerfugl

blomst

birkerakler

NATURCENTER NYRUPHUS

Den Lieberkindske Samling

På Åbne-Døre dage kan du komme indenfor på Naturcenter Nyruphus og se dig omkring i samlingen. Det er vores frivillige som vil tage godt imod nysgerrige besøgende og måske fortælle en god historie

ÅBNE DØRE DAGE I APRIL MÅNED – kl. 11-14

Lørdag d. 7. april
Søndag d. 15. april
Lørdag d. 21. april
Søndag d. 29. april

Naturrum

naturrum nyruphus

Tilfredsstil din nysgerrighed

I Naturrummet kan du virkelig dykke ned i alt, hvad der kribler og krabler og gror omkring dig på din tur gennem skoven. Her finder du udstyr og litteratur, så du kan finde og undersøge de dele af naturen, vi normalt ikke lægger mærke til. Skoven vil aldrig være den samme igen.

Vi har indrettet rummet og dets tilbud i temaer, der følger årets gange. I denne periode frem til 1. februar er temaet for det selvbetjente Naturrum:

 frise

JAGT & VILDT

Tag på kikkertjagt
- og se hvilke fugle du kan spotte i skov og eng og på vores fordrestationer.
Lån en kikkert. Snup et afkrydsning skema og blyant. Så kan jagten går i gang.

Snit en krybskyttefløjte
- og lav en fløjte og prøv om du kan lokke skovens dyr helt tæt på.

Lav en geviramulet
- eller en lykkebringende nøglering af dåhjortens kastestænger

Biodiversitet en variation af planter og vilde dyr
- tjek biodiversiteten i din have og vær med til at kortlægge mangfoldigheden i Danmark med Naturtjek

Nationalpark Kongernes Nordsjælland
- besøg Naturstyrelsen infohjørne og orienter dig i sidste nyt om Nationalparken

 IMG 0796

Det er med støtte fra Friluftrådet, at vi har fået mulighed for skabe et Naturrum. Vi ønsker jer alle hjertelig velkommen, og vil sikre at alle aktiviteter har udgangspunkt i følgende målsætninger:

naturrum nyruphus logo

 • Naturrummet på Nyruphus bygger på lokalt ejerskab Initiativ, idéudvikling og drift af Naturrummet varetages af lokale foreninger eller netværk, og andre interessenter, Helsingør Kommune, Skov- og Naturstyrelsen Nordsjælland med flere. Målet er, at I som besøgende involveres i den lokale formidling af natur, landskab, historie og kultur.
 • Et støttepunkt, der inspirerer til naturforståelse og friluftsliv Vi vil tilbyde nytænkende former for naturformidling og inspiration til aktivt friluftsliv for alle besøgende fra dagpleje til pensionistforening.
 • Mulighed for ro og fordybelse Vi vil give Jer som publikum en mulighed for at bruge naturen som et frirum, hvor man kan koble af fra en hektisk hverdag.
 • Vi vil udtrykke den lokale identitet Her i lokalet vil vi udtrykke og understøtte den lokale identitet og formidle lokal natur, kultur- og lokalhistorie.
 • Åbent for alle Her i den gamle hestestald vil I som publikum have adgang til Naturrummets faciliteter kl.10-17 alle ugens dage.
 • Dialog med den omgivende natur Vi ønsker, at dette rum kan være en attraktion i sig selv, gennem sin udformning, via arkitekturen og sit indhold, samtidig med at det forstærker Nyruphus som et sted, der formidler områdets værdier og identitet.

NVuglen

Vil du byde ind?

Vi arbejder hver dag på, at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende tilbud med naturoplevelser vi husker resten af livet. Derfor er vi altid på jagt efter nye partnere. Så kan du se dig selv, dit arbejde, forening eller firma som et tilbud vi kan udbyde her i Naturrummet, så kontakt naturvejleder Thomas Nielsen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

I ønskes alle rigtig god fornøjelse.

FR logo byline RGB A4

Flere artikler ...

Kom ud og få naturoplevelser

Med hele familien

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at få seneste nyt fra Nyruphus

Friluftsrådet

Familie og Naturoplevelser - Nyruphus, Kongevejen 270, 3060 Espergærde, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Copyright © 2013 Nyruphus