logo nytest

Distanceridning ved Nyruphus

Distanceridning ved Nyruphus

Endurance Riders Denmark (ERD) afholder i samarbejde med Helsingør Kommune, Skov- og Naturstyrelsen samt Naturcenter Nyruphus et stort internationalt event i distanceridning i skovene omkring Helsingør. Dette event finder sted 9. – 11. Juni 2017 og stævnet udgår fra Naturcenter Nyruphus. Her forventes ryttere og heste fra flere europæiske lande og der rides mellem 40 og 160 km per dag. Dette stævne er ligeledes vært for Danmarksmesterskabet i distanceridning på distancen 120 km. Heste og ryttere forventes at ankomme allerede fra om tirsdagen den 6. juni og herfra vil området omkring Nyruphus summe af aktivitet.

Distanceridning er hestesportens maraton. Der rides i naturen efter afmærkede ruter og gælder det om at komme først i mål med en frisk hest. Hvert loop består af mellem 20 og 40 km, hvorefter equipagen får pause (kaldet vetgate) inden der rides ud på næste loop. I pausen (vetgate) undersøges hesten af en dyrlæge for at sikre at den ikke lider overlast. Hvis dyrlægen vurderer at hesten kan lide overlast ved at fortsætte udelukkes hesten fra konkurrencen. Denne konkurrenceform kræver at både hest og rytter er topatleter og at de har et team bag sig, som servicerer hest og rytter på ruten og i vetgate. Alle Vetgate foregår ved Nyruphus, så her er massere at se på for tilskuere, ligesom man vil kunne opleve de flotte heste og deres ryttere i de omkringliggende skove. Alle tilskuere er velkomne.

ERD byder alle velkommen.

Besøg ERD hjemmeside hvis du vil vide mere om Distanceridning

Forår 2017

Alsidighed på Familie og Naturoplevelser Nyruphus

Så står foråret for døren og vi er igen klar med masser af nye oplevelser for hele familien. Vi starter med af afholde et af vores populære partnerskabsarrangementer søndag d. 2. april  fra kl. 11-14.Temaet er: På sporet af forår

Denne dag vil stedet summe af aktiviteter og oplevelser som f.eks. birketræstema som udgangspunkt for sanse, info og smagsoplevelser. Der er mulighed for at gå naturrunder med spændende opgaver, der kan gøre os alle klogere på naturen. Der vil være påske / tegneværksted i naturrummet med masser af spændende aktiviteter. Vi har på dagen forberedt en fotokonkurrence der går ud på at fotografere forårets bedste naturbillede på området . Selv om det er tidligt forår er naturlegepladsen med Ørn & Ferdinand i baghaven, klar til leg og oplevelser.

Derudover serveres der suppe og snobrød over bål, salg af honning og chokolade ved Nikolaj Wium og ikke mindst salg af spændende produkter såsom tekstil, grafik, forårsblomster og snedkerier fra vores producerende værksteder.

Skovcaféen serverer i dagens anledning en speciel ”partnerskabsmenu”. Der er gratis adgang til arrangementet.

Hvad sker der ellers på Familie og Naturoplevelser Nyruphus?

Vi har i samarbejde med LOF fem spændende arrangementer på kalenderen. Allerede søndag d. 9. marts  afholder vi  ”En verden uden bier-og honning” ved Nikolaj Wium. Igen d.1. april får vi besøg af Stine Haxbøl der vil lære os noget om ”Kaniner, høns og duer for begyndere” og d.23. april kommer Stine igen og fortæller om ”Den lille selvforsyning, for dig med have”. Lørdag d. 29. april skal vi ”ud i naturen” med Henrik Lieberkind og lørdag d. 20. maj kommer Stine igen forbi og lærer fra sig om ”fra frø til frokost”.

Alle arrangementerne afsluttes med en skøn brunch i Skovcaféen. Priser og tider og tilmelding, læs mere på vores hjemmeside. Husk vores dejlige Skovcafé holder åbent alle dage, dog lukket på mandage.

D. 7. maj er det ”Skovens dag” og igen vil hele området summe af aktiviteter og liv og husk det er for hele familien.

Vi kan allerede nu løfte sløret for at der kommer masser af spændende arrangementer såsom løb, ride-events, besøgsdage i økohaverne og meget mere i løbet af foråret. Følg med her på hjemmesiden og på face-book.

Vi ses i naturen.

 

Kom ud og få naturoplevelser

Med hele familien

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at få seneste nyt fra Nyruphus

Friluftsrådet

Familie og Naturoplevelser - Nyruphus, Kongevejen 270, 3060 Espergærde, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Copyright © 2013 Nyruphus