logo nytest

Pressemeddelelse Helsingør kommune: 3/10-2013

Nyt samarbejde skal udvikle naturoplevelser - og hjælpe udsatte i job

Helsingørs borgere får adgang til naturlegeplads og gårdbutik - og samtidig giver kommunen beskæftigelsen et løft. Et unikt nyt partnerskab med natur og bevægelse i fokus har set dagens lys.

Det er Naturcentret Nyruphus, Naturstyrelsen Nordsjælland og Helsingør Kommunes Center for Job og Oplevelse, der er gået sammen om at etablere og drive et nyt natur– og friluftsområde beliggende i og omkring den charmerende gamle skovfogedbolig Nyruphus i Nyrup ved Espergærde. Partnerskabet blev godkendt i byrådet den 26. august 2013.

Projektet bærer navnet Partnerskabet Nyruphus: Familie & Naturoplevelser, og skal skabe spændende tilbud for familier og andre, der har lyst til at opleve naturen helt tæt på.

  • Det glæder mig, at vi har fået det her samarbejde i stand. Nyruphus bliver omdrejningspunktet for en lang række nye aktiviteter og naturtilbud, som de tre samarbejdspartnere vil præge med hver deres kompetencer og faglighed. Jeg tror, at det bliver et rigtig stærkt naturtilbud, som både borgere og turister vil nyde godt af, siger Henrik Møller, formand for Socialudvalget i Helsingør Kommune.

Vi styrker beskæftigelsen
Samarbejdet mellem de tre udspringer blandt andet af et behov for at styrke beskæftigelses- og uddannelsesindsatsen overfor de borgere i Helsingør Kommune, der har svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet.

Det drejer sig bl.a. om fleksjobbere, førtidspensionister og voksne med særlige behov. Derfor etablerer Center for Job og Oplevelse 'Virksomheden Nyruphus', som en del af partnerskabet.

Virksomheden skal tilbyde afklaringsforløb, fleksjob samt Særligt Tilrettelagte Uddannelsesforløb (STU) for denne gruppe af borgere. De skal som medarbejdere i virksomheden blandt andet være med til at drive en gårdbutik og en skovcafe.

  • Det er en vigtig del af projektet, at vi kommer til at kunne tilbyde denne gruppe en vej ind på arbejdsmarkedet. Vi ved det skaber livskvalitet at have tilknytning til en arbejdsplads. Det bliver også en værdiforøgelse for Helsingør Kommune, er jeg sikker på, siger Henrik Møller.

Masser af naturtilbud
Foruden gårdbutik og skovcafe kommer partnerskabet til at kunne tilbyde et væld af naturoplevelser, blandt andet naturlegeplads & naturvejledning, værksteder, friluftsaktiviteter som fx cykeludlejning, naturrum & formidling, markeder samt spændende og anderledes mødefaciliteter i og omkring den gamle skovfogedbolig.

De første tilbud vil stå klar i foråret 2014.

For spørgsmål og flere oplysninger kontakt:

Morten Lund Christensen, teamleder, Center for Job og Oplevelse, Helsingør Kommune: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Lene Østensgaard, grafiker, Center for Job og Oplevelse, Helsingør Kommune: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Torben Hoch, skovfoged, Naturstyrelsen Nordsjælland: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Henrik Lieberkind, leder af Naturcenter Nyruphus: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Kom ud og få naturoplevelser

Med hele familien

Friluftsrådet

Familie og Naturoplevelser - Nyruphus, Kongevejen 270, 3060 Espergærde, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Copyright © 2013 Nyruphus